Mediacomm-culemborg-seo-interim-communicatie-advies-SEO-SSLMediacomm-culemborg-seo-interim-communicatie-advies-SEO-SSL-GoogleMediacomm-culemborg-seo-interim-communicatie-advies-SEO-SSL-balk

SEO: Google wil veiligheid door SSL-certificaat

Google heeft weer een nieuwe eis op tafel gelegd om hoger in de zoekresultaten te eindigen. Het SSL-certificaat – het groene slotje, links voor uw domeinnaam die dan ook zal beginnen met HTTPS in plaats van HTTP- geeft aan dat de website veilig is. Zeker wanneer u een contactformulier op de website hebt of een webshop runt is, is het noodzakelijk. Alle informatie die uw bezoekers achterlaten, en dus eerst moeten verzenden, gaan dan over een beveiligde verbinding. SSL wordt een nog belangrijker technisch SEO-onderdeel.

Hoger in Google

Voor deze regel is natuurlijk veel te zeggen. Zeker wanneer u op een apothekerswebsite herhaalrecepten wilt bestellen, zoekt bij een ziekenhuis of zelfs een cadeaukaart wilt bestellen. U wilt dat privacygevoelige zaken ook veilig en versleuteld verstuurd worden zodat niemand aan de haal kan gaan met uw gegevens. Met alle hacks van de afgelopen maanden is het een fijne gedachte dat alles wat u online doet ook daadwerkelijk veilig verzonden wordt naar een website-eigenaar en dat u weet dat niemand misbruik van uw gegevens kan maken. Het SSL-certificaat wordt door Google gezien als een stukje toegevoegde kwaliteit. Het is voor de zoekmachine een reden u hoger in de rankings terecht te laten komen.

Werkt dat ook echt zo?

HTTP of HTTPS zeggen alleen iets over de beveiliging, niet over de kwaliteit van uw website. Toch gaat u dat merken, want Google gaat in de 62e versie van Chrome de waarschuwingen voor niet veilige websites versterken en duidelijker zichtbaar maken. Staat er nu nog een omcirkelde i voor uw domein, straks zal dat nog steeds zo zijn, maar gaat u data invoeren in een webformulier dan verschijnt de term Not secure. Dat kan aan conversie schelen, want mensen die gewaarschuwd worden voor iets wat negatief is, haken sneller af. Verwacht wordt dat de meldingen in de komende maanden nog scherper worden en er zelfs in rode letter en een rode driehoek Not secure te zien zal zijn.

Groene balk

Toch kunnen phisingsites ook een SSL-domein aanvragen, dus blijf latijd alert als u gegevens verzend via een website. Als u er 100% zeker van wilt zijn dat zelfs uw domein gevalideerd bent kies dan voor een EV certificaat met groene adresbalken. En hoewel er tot vorig jaar nog getwijfeld werd of Google de beveiligde websites hoger zou plaatsen in de zoekresultaten, kunnen we nu met zekerheid zeggen. Ja. Dus zorg dat uw technische SEO ook op orde is. MediaComm helpt u om uw complete SEO op orde te krijgen. En onze SSL? Die is aangevraagd, vanaf komende maandag kun je bij ons ook veilig het contactformulier invullen. We moeten wel het voorbeeld zijn voor de klanten!

 

 

Ik wil meer weten over SEO en SSL