Beau van Erven Dorens’ 5 jaar later. Er is al veel over gezegd en geschreven. Veelal in positieve zin, want Beau heeft lef om te vragen wat in hem opkomt. De finale van week 1 met Linda de Mol was het hoogtepunt van mijn tv-week en niet om de laatste plaats omdat Beau aan zijn eigen keukentafel zat. Nee, het was de innemendheid die ik ervoer van de grande dame van televisie.

Ze zei het zelf al in ergens een bijzin: ‘Iedereen denkt maar dat het aan komt waaien bij me.’ Dat misverstand zette ze haarfijn recht door precies uit te leggen wat haar aandeel is in medialand. Dat aandeel is weliswaar groot, maar aanwaaien? Nou nee. Linda maakt niet onverdienstelijk blaadjes, Linda produceert hier en daar een film of tv-serie -ook niet  zonder succes- met haar eigen productiebedrijf en Linda bedenkt en passant de typetjes die daarin te zien zijn. Want als de rollen niet naar haar toekomen, bedenkt ze die wel om zichzelf heen.

Natuurlijk

Natuurlijk heeft Linda de Mol een mooi team mensen om zich heen die een aan haar brein ontsproten idee verder uitwerken waarna zij alleen maar een besluit hoeft te nemen. Natuurlijk heeft haar magazine LINDA. een geweldige redactie die zorgt voor prachtige content en marketing. Natuurlijk is zij de zus van die andere mediatycoon John. Natuurlijk is bijna alles wat ze aanraakt succevol…

Niets is natuurlijk

Nee niets is natuurlijk, ook in het leven van Linda de Mol niet. Het is niet natuurlijk dat je vader sterft aan kanker, je moeder je niet meer herkent wanneer je met slagroomtruffels op visitie komt na een ochtend hockeymoeder te zijn geweest. En dat je om wie je bent naar het leven gestaan wordt door een psychopaat en daarom beveiligd moet worden.

Grote makke

Ondanks haar successen en rijkdom heeft Linda een hele grote makke: ze is perfectionist. Dat ligt er bij alles wat ze vertelt over haar werk duimdik boven op. Het lijkt geweldig om perfect te zijn, maar is het totaal niet. Het geeft juist anti-energie. Wanner je overal controle over wilt hebben en houden dan is niets meer goed genoeg en ben je angstig dat je faalt. Zo ook Linda die bang was voor kijkcijfers van Oh, wat een jaar. Maar wat blijkt uit haar relaas: naarmate ze ouder wordt kan ze steeds beter loslaten. Ze moest wel: vader en moeder overleden, kinderen de deur uit. Dat loslaten is wat ik in haar ogen zag, hoe ik haar rustige stem ervoer en zoals ze daar ontspannen aan tafel zat tijdens 5 jaar later. Beau sneed de juiste onderwerpen aan en Linda gaf heel eerlijk antwoord. En die eerlijkheid, daar houden Nederlanders van. En daarom houden wij zo van Linda de Mol. Omdat ze mens is. Een mens aan wie het succes gegund wordt.

Foto: screenshot RTL4